Joseph Cattin Crémant d`Alsace brut Rosé

Artikel 1 van 2 Volgende
€ 17,50 (inclusief 21% btw)

Crémant d’Alsace Rosé wordt hoofdzakelijk gemaakt van de Pinot Noir druif. De tweede gisting op fles zorgt voor het delicate fijne bruis (mousse). Voor het maken van de Crémant mag men enkel gebruik maken van hand geplukte wijnen met een Appellation d’Origine. De methode van vinificatie is als volgt; na de 1egisting op vat wordt de wijn gebotteld op dezelfde fles waar hij later in wordt verkocht. Tijdens deze botteling voegt men gistcultuur met een druivensuikeroplossing toe, (alles uiteraard wettelijk vastgelegd) zodat op een natuurlijke wijze een 2egisting op fles tot stand komt. De duur van dit proces varieert per producent van 12 maanden tot 24 maanden.

Bij het Domaine Joseph Cattin: 18 maanden. Na deze periode wordt met behulp van zgn. “Giropallets”machines een complete pallet langzaam (ongeveer 6 weken) gedraaid en getuimeld (de remuage) totdat de flessen op hun kop in de pallet staan. Dan is de tijd voor het “dégorgement”; het bevriezen van de hals van de fles, het verwijderen van de kroonkurk waardoor het bevroren bezinksel in de hals van de fles op eigen kracht (= opgebouwde koolzuur door de tweede gisting) wegschiet uit de fles.Vervolgens wordt er bijgevuld en wordt de bekende “Champagne” kurk er opgeperst. Sinds enkele jaren produceert Cattin deze Brut Rosé. Fris, met een zelfde fijne “mousse” als de Brut, een mooie kleur en voortreffelijk van smaak.

Wijn-spijs advies

De Crémant Brut Cattin kan tijdens de gehele maaltijd worden geschonken.

Vanzelfsprekend heerlijk als aperitief, als feestelijke receptiedrank (zowel de brut als de rosé) en als iets bijzonders bij nagerechten etc.

Flesinhoud: 0.75 liter

Doosinhoud: 6 flessen

 

© 2012 - 2020 De Wijnen van Wijchen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel