Joseph Cattin Crémant d`Alsace

Vorige Artikel 2 van 2
€ 17,50 (inclusief 21% btw)

Crémant d’Alsace wordt hoofdzakelijk gemaakt van de Pinot Blanc druif. De tweede gisting op fles zorgt voor de delicate fijne bruis (mousse). Voor het maken van de Crémant mag men enkel gebruik maken van wijnen met een Appellation d’Origine. Het plukken van de druiven dient handmatig te geschieden. De methode van vinificatie is als volgt; na de 1egisting op vat wordt de wijn gebotteld op dezelfde fles waar hij later in wordt verkocht. Tijdens deze botteling voegt men gistcultuur met een druivensuikeroplossing toe, (alles uiteraard wettelijk vastgelegd) zodat op een natuurlijke wijze een 2egisting op fles tot stand komt. De duur van dit proces varieert per producent van 12 maanden tot 24 maanden. Bij het Domaine Joseph Cattin: 18 maanden. Na deze periode wordt met behulp van zgn. “Giropallets”machines een complete pallet langzaam (ongeveer 6 weken) gedraaid en getuimeld (de remuage) totdat de flessen op hun kop in de pallet staan. Dan is het tijd voor het “dégorgement”; het bevriezen van de hals van de fles, het verwijderen van de kroonkurk waardoor het bevroren bezinksel in de hals van de fles op eigen kracht (= opgebouwde koolzuur door de tweede gisting) wegschiet uit de fles.

Vervolgens wordt er bijgevuld en wordt de bekende “Champagne” kurk er opgeperst.

De Crémant Brut Cattin, wordt alom beoordeeld als een van de allerbeste in de Elzas en in heel Frankrijk, hetgeen blijkt uit de jaarlijkse toekenning van médailles en onderscheidingen.

 

Wijn-spijs advies

De Crémant Brut Cattin kan tijdens de gehele maaltijd worden geschonken.

Vanzelfsprekend heerlijk als aperitief, als feestelijke receptiedrank (zowel de brut als de rosé) en als iets bijzonders bij nagerechten etc.

Flesinhoud: 0.75 liter

Doosinhoud: 6 flessen  

© 2012 - 2020 De Wijnen van Wijchen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel